BLOG

HOME  /  BLOG

Verzoring Podocarpus

Podocarpus (Japanse Boeddha den).


De podocarpus is een sterke boom soort die goed geschikt is voor de bonsai.
De podocarpus kan goed binnen gehouden worden. Vanwege zijn sterke leerachtige bladeren (naalden). Door het stevige blad heb je tijdens de winter maanden weinig last van blad verdroging. Dit is vaak het gevolg van de droge lucht die ontstaat door de centrale verwarming.
De podocarpus kan ook buiten gehouden worden, maar in de winter de podocarpus goed beschermen tegen de vrieskou. Hier kan de podocarpus niet zo goed tegen. tot -5gr maar veel kouder moet het niet worden.

Plaats
Buiten / binnen gedurende het groeiseizoen. Het groeiseizoen is van april tot eind oktober. De podocarpus verdraagt volle zon / half schaduw, maar juli en augustus liever uit de hete middag zon houden. en een niet te donkere standplaats.
Indien de podocarpus buiten gehouden wordt, begin november de podocarpus naar binnen halen of in de schuur plaatsten.

Grond en verpotten


1 maal in de 4 jaar de boom verpotten dit kan van eind september tot begin april, vroege lente heeft de voorkeur. Gebruik een goed doorlatend mengsel van 70% turf of cocopeat en 30% grof zand.

Voeding en bemesting
De podocarpus goed bemesten. Met organische mest. of kunstmest van eind maart tot eind augustus. Vloeibare voeding is ook goed, maar hou u wel aan de voorgeschreven dosering aangeven op de fles. Het voordeel van vaste mestkorrels is dat u dit maar 1 of 2 keer per seizoen hoeft toe te dienen. Vloeibare voeding om de 3 á 4 weken.


Watergift


De grond van de podocarpus vochtig houden, niet volledig uit laten drogen. geef hem in de winter alleen als het nodig is.
Controleer de vochtigheid van de grond met een eetstokje. Steek een stokje in de grond, Als u dit afbreekt tot 1 centimeter boven de grond kunt u dit stokje in de pot laten staan. Haal het stokje er af en toe uit. Indien het stokje droger begint te worden geef dan zoveel water, dat het uit de gaten onder in de pot loopt. U kunt de pot ook onder dompelen, houdt de pot dan 10 min onder in een teil met water.


Snoei


U kunt de podocarpus het hele jaar door snoeien,
Als een tak ongeveer 2 á 3 cm lang is knipt u deze terug tot ongeveer 0,5cm . De podocarpus maakt dan veel nieuwe knoppen en takken op de snoeivlak, laat 1 of 2 nieuwe takken staan en haal de overige nieuwe groei weg.


Plagen en ziektes


Bij ons zijn er weinig bijzonderheden bekent over de podocarpus het is een mooie sterke en makkelijke boom.