Bonsai galerij

HOME  / Bonsai galerij

Bonsai Galerij

Kas kwekerij

Bonsai Azalea op rots

Azalea wordt ook wel satzuki genoemd. Satzuki vertaald naar het Nederlands betekend 5e maand vernoemd naar de bloei periode. Vanwege de rijke bloei in het voorjaar maakt het dat iedereen wel een mooie azalea in zijn bonsai verzameling wil hebben. Witte, roze en rode bloemen. Ook gecombineert aan 1 boom alle kleuren bloemen.

Vuurdoorn

Bruno Wijman

Mooie bonsai vuurdoorn gestijld door Bruno. Gekocht in 2012 als startmateriaal bij ons op de kwekerij.

Acer palmatum mikawa yatsubusa

Een zeer compact groeiende soort, Met helder groen blad.

Als bonsai boom is de acer echt een schoonheid. In het voorjaar verkrijgbaar met veel verschillende kleuren blad. Rood, oranje, groen en paars met diep ingesneden 3 vingerig of 5 vingerig. Dan in het najaar nog een keer de mooiste kleuren. de acer is een makkelijke sterke soort. Als hij maar genoeg water en voeding krijgt.

Acer palmatum

Arakawa

Een mooie bonsai van de acer palmatum arakawa is geliefd vanwege zijn mooie blad oranje rood in het voorjaar. Op jonge leeftijd kurk op de stam. De arakawa reageert goed op blad snoei. geef voldoende water en voeding en de boom is als een sieraad in de tuin.

Bonsai Vuurdoorn

De Vuurdoorn staat vroeg in het voorjaar in de bloei. Al vrij snel na bloei beginnen de vuchtjes te groeien in de bonsai. De vuurdoorn in verkrijgbaar met verschillende kleuren bessen. Rode, oranje en gele bessen. We hebben niet altijd alle kleuren op voorraad. Maar doen daar wel onze best voor.

Diverse bonsai azalea's

Mei juni elk jaar weer een mooie tijd om naar uit te kijken. Dit zijn de azalea's op het mooiste moment in het jaar. De zomer staat voor de deur. Het is eindelijk weer mooi weer na een lange winter. Dan deze mooie bloemen.

Euonymus alatus

Een bonsai van de euonymus zie je niet veel. Het is een nogal onbekende soort. Ook in tuinen en parken zie je boom eigenlijk een struik niet veel. Op de stam en takken groeien mooie kurklijsten. Het blad is langwerpig en donker groen in de zomer. In de herfst dan wil je de boomals bonsai hebben in je bonsai verzamling. Vuurrood blad kleine besjes met een kapje erop. Aan de vruchten dankt de boom ook zijn naam. De Kardinaalsmuts.

Binnen bonsai's 

De soorten binnen bonsai die wij verkopen. Zijn zowel binnen als buiten te houden. Het zijn de sterkste en makkelijkste soorten die er zijn. Er zijn nog vele soorten andere binnen bonsai. Dit zijn tropische bomen en die vragen om een speciaal vochtig klimaat wat wij ze niet kunnen bieden in huis. De azalea, ulmus en zanthoxylum kunnen goed op kamertemperatuur gehouden worden. Zorg voor voldoende licht.