Wat doen wij ?

HOME  /  Wat doen wij

Kweken van bonsai bomen


Bonsai kwekerij Roos is gespecialiseerd in het kweken en onderhouden van bonsai bomen. Veel van onze bonsai bomen kweken we zelf op. Het hele proces van het maken van een bonsai boom begint bij het zelf zaaien of stekken van soorten die niet erg gangbaar zijn bij tuincentra. Ook betrekken wij startmateriaal van andere kwekerijen. Die gespecialiseerd zijn in de soorten die wij zoeken.
De acer beurgerianum, carpinus coreana of pinus thunbergii en speciale acer palmatum soorten. Het is allemaal te vinden op de kwekerij. Ook kunt u in onze onlineshop kijken wat we op voorraad hebben. Van veel soorten hebben we starters van 1 jaar tot sommige wel 40 jaar oud. De eerste 2 tot 3 jaar worden de bomen in containers gehouden zodat we de wortelkluit alvast kunnen trainen, door deze jaarlijks te knippen en de juiste wortel selectie toe te passen. Zo is de eerste aanzet is gegeven voor een mooie wortelvoet. Daarna mag de pre-bonsai minimaal 4 jaar vrijuit groeien. 1 per jaar worden de bomen terug geknipt om een mooie vertakking te krijgen en extreem grote wonden te voorkomen.

Na dit proces van zaailing naar echte pre-bonsai met een behoorlijke stam. Worden de bomen gerooid en terug opgepot in gewone boom containers. Daar mogen de bomen nog een aantal jaar blijven groeien zodat de vertakking al mooi kan verfijnen.

Als ze mooi genoeg zijn en een redelijke vertakking hebben. Worden de bomen opgepot in stenen bonsai schalen en verder getraind tot echte mooie bonsai bomen.
Dus u ziet in alle stadia van het bonsai process kunt u bij ons terecht.


In en Verkoop bonsai bomen


We verkopen niet alleen bonsai. We bieden u ook de mogelijkheid om uw bonsai in te ruilen of aan ons te verkopen. Als u iets anders wilt of te veel bonsai heeft staan in de tuin. Misschien geen tijd meer heeft voor de bonsai hobby.
Heeft u een mooie bonsaiboom gezien op de kwekerij of in de bonsai winkel bieden wij ook de mogelijkheid om uw bomen in te ruilen al dan niet met bijbetaling.


Onderhoud en restijlen van bonsai bomen


Heeft u een bonsai thuis deze is te groot gegroeid of heeft niet meer de vorm die u graag zou willen zien. De bonsaiboom heeft niet de vitaliteit die de bonsai eigenlijk zou moeten hebben? Misschien moet deze verpot worden of heeft extra voeding of aandacht nodig. Voor al deze vragen en werkzaamheden bent u bij ons aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op. Wij willen u helpen om de boom weer de vorm en afmeting te geven die u graag zou zien.
Ook het verpotten en bedraden van uw bonsai doen wij graag voor u.
Heeft u een mooie struik of boom ergens anders gekocht? Wilt u hier een bonsai boom van gemaakt hebben. Ook dit is mogelijk. Soms, als we direct tijd hebben kan u hier op wachten en meekijken hoe dit in zijn werk gaat. Als het erg veel werk is maken we een afspraak wanneer de bonsai weer klaar is.